dimecres, 5 de desembre del 2012

VÍSCERES PER TOT ARREU


He explotat: m'he sentit part culpable i responsable que feixistes com Wert confonguin majoria absoluta amb patent de cors. També he meditat sobre certs efectes col · laterals. Torno als posts bilingües, i que cadascú comenti en l'idioma que li sigui més agradable fer-ho. Però el català és un idioma feble, que ahir va ser objecte d'un fer atac frontal carregat d'odi i provocació. Jo no puc quedar igual, llavors. O muntaré dues pàgines amb aquest rotllo de les pestanyes o em deixaré les celles a corregir els graciosos errors de Google Translate, però procuraré no fer el joc a ningú.
Sóc català i vull alliberar-me de l'estat espanyol. Si aquesta, una altra vegada, primera pedra, és per la primera ensopegada, mala sort.
Que es foti el PP. Que es foti la dreta espanyola i feu el possible per fer-la desaparèixer. Feu-ho, feu-ho, feu-ho.

8 comentaris:

  1. Però mira tu que esclata el conflicte aquest just el dia que el número d'aturats a Espanya arriba als 4.900.000 i a Catalunya volta els 700.000. Als dos el conflicte els va perfecte, les dades de l'atur desapareixen de la primera plana de la informació i tots contents.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Als dos, Tuli?. El conflicte és perfecte pel PP, que vol imposar elseu tardofranquisme arraconant-ho tot. Em sorprén no haver sentit cap reacció per part dels bascos, per això.

      Elimina
  2. Ahir les dades de l'atur van desaparèixer del mapa, a Catalunya i a Espanya. El que demostra la inutilitat dels governants. Tot gràcies a Wert. A Catalunya tot el que sigui buscar culpables fora de la nostra jurisdicció, ja ens val. Llavors, el merda aquest ens va perfecte. Tinc la sort que no penso en aquestes coses, no m'amoïnen per res. Serà perquè, tot i el franquisme, em vaig educar en una escola catalanoparlant. Parlant clar i català, Wert me la porta molt fluixa, perquè el que pretén és impossible. El que m'amoïna és la facilitat amb que els catalans piquem a les seves provocacions. Parles dels bascos. Serà per això que ells tenen el concert fiscal i nosaltres no. Vaig votar les CUP principalment perquè m'encantaria que aquest tarannà ploramiques canviés. A CiU aquesta mena d'espectacles li van perfecte. Pujol era un autèntic professional de la matèria. Per això encara no tenim la independència. Patim massa dependència del que passa a Madrid. No sé si m'explico.

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'expliques perfectament. El que dic es que no crec que CiU en aquest cas participés en la programació de la detonació del esborrany de llei del fill de puta aquest. Com a molt han dossificat la reacció, però jo la reacció del carrer la veig molt espontània: ens toquen el bastió de l'educació, la garantia de que el bilingüisme era al menys una voluntat ferma. Els que estem a Barcelona ja sabem quin idioma parlen els monolingües. Però no et passa que amb totes aquestes situacions tan et fa cap a on, mentre es surti de l'entelequia anomenada Ejpaña?. Quina merda noi.

      Elimina
  3. Francesc, no penso en calu espanyola. Fa molts anys, el que passi Ebre enllà, no em preocupa. I visc bastant feliç. Si el tio aquest vol canviar-nos la immersió, ho te pelut, perquè no aconseguirà moure res. Insubmissió. No dic que CiU hagi interactuat. Però aquesta mena de sidrals els va perfecte pel seu tarannà del peix al cove. Ho volem tot. No les engrunes. El PP havia de reaccionar d'alguna manera al resultat de les eleccions. Jo m'ho esperava. Per això em deixa absolutament indiferent. A veure quin dia la Rigau li deixa anar un moc estil: aquí t'espero, nen, a veure si tens collons! Etc...

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'acord completament: però no veig a aquesta senyorona de Llava que es la Rigau fotent mocs. Calen polítics sense callos als genolls, ja.

      Elimina
  4. Val la pena el dialeg amb un bilinguisme unidireccional ?

    P-d Quan m´interesa una pagina amb àngles ( per exemple ) ja m´espavil per a traduir-la.
    El saber tant en español com en català no ocupa lloc però sembla que a n´aquesta gent el cervell limitat no els hi dona per més.
    Tart o d´hora tot plegat ha d´explotar, depen de noltros el quan .

    ResponElimina
    Respostes
    1. El meu problema, Joan, es que per la comodidat del castellà i amb el pretexte de ser llegit per més gent no puc descuidar que el català es el meu idioma habitual: si he de fer doble feina la faig, fora. I el tema polític, com no pot explotar: 5 milions de tios sense res que fotre i sense quartos. Mira que si un d'ells es plantejés carregar-se a algun ministre, mira qu si això passés.

      Elimina

Segueix a @francescbon