dimecres, 19 de desembre del 2012

WTF (català)



A veure: quantes sèries fan que quan acabi l'últim capítol d'una temporada un digui "joder". No aquest "joder" que té un final com de sospir. No. Aquest que és contundent, amb la "j" lleugerament marcada i la "r" amb un lleuger arrossegament entre la llengua i el paladar.

Doncs aquesta és la sensació. Quina colla de malvats, els guionistes de la sèrie. Doncs, a part d'encarregar-se de que la qüestió de si hi haurà o no una tercera temporada no hagi estat clara ni excessivament divulgada (alimentant el dubte de si tot anava a saltar pels aires en l'últim moment de la segona), han polvoritzat algunes regles d'or que uns quants agosarats (però no tan agosarats com ells) ens vam atrevir a promulgar contundentment: que si la idea era molt difícil d'explotar per més d'una temporada, que si era difícil trobar girs de guió capaços de donar un pas més enllà més, que si la idea podia esgotar-se.
Doncs aquí està: que us donin botifarra a tots. Sí, ho han fet, ho han aconseguit, ara parlarem d'aquesta difícil tercera temporada tal com havíem parlat de la segona, però resultarà que poc podrem dir, i que el to d'escepticisme l'haurem de matisar bastant. És possible que arribi un dia en què ens atipem de Homeland però, a la vista del que es veu fins ara, aquest moment no sembla estar molt a la cantonada. I per molt que Homeland sigui una sèrie escapista, on l'únic sentit crític està profundament encobert sota la guisa de pulles al sistema buròcrata i secretista de les capes d'administració americanes: estat, CIA, FBI, i serveis secrets variats, i a la seva intervenció i manipulació amb segones i terceres intencions en els conflictes bèl · lics més recents, per molt que alguns dels seus girs puguin aixecar suspicàcies (però no les suficients per posar en dubte la seva qualitat i el seu mestratge en generar tensió), és una sèrie de primer rang, de aquestes que van de boca en boca i que vénen a demostrar aquesta llei no escrita que quan els nord-americans es posen a fons amb alguna cosa, no hi ha qui els iguali. Fins aviat, Carrie.

2 comentaris:

  1. Idò tenc els vuit capitols per veurels d´un avegada . Més enllà dá morius si no va fer petar la bomba al principi si no es amb una latra bomba el final quedarà fluix. o no ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nanis: son dotze per temporada, encara que doblats no sé els que han sortit. A mossegar-se les ungles.

      Elimina

Segueix a @francescbon